Telefonsvindel målrettet udlændinge i Danmark


I øjeblikket bliver udlændinge, som er bosiddende i Danmark, ringet op af kriminelle, der udgiver sig for at være ansat i Europol, dansk politi eller Justitsministeriet. 


I telefonen får de at vide, at nogen har misbrugt deres identitet i forbindelse med alvorlig kriminalitet, og politiet derfor er ved at lukke alle deres konti og indefryse deres penge for at hjælpe dem.


De forurettede bliver i den forbindelse narret til at dele deres personlige oplysninger eller overføre penge til en ”sikker” konto i håbet om, at deres penge vil blive reddet. 


Men det er svindel! Og ikke politiet, Europol eller Justitsministeriet, som ringer.


Derfor opfordrer politiet alle til at hjælpe med at advare herboende udenlandske venner, kollegaer og familie mod dette svindelnummer. 


Smæk røret på, hvis du bliver ringet op af nogen, der siger, at de kommer fra banken, politiet eller en anden myndighed og beder dig om at overføre penge eller udlevere konto-, MitID- eller CPR-oplysninger. 

 

SMÆK RØRET PÅ – tre gode råd:


• Vær på vagt - det er svindel, hvis nogen ringer og beder dig overføre penge.


• Smæk røret på - hellere et nej for meget!


• Hvis du er i tvivl, så ring til banken, politiet (på 114) eller en nærtstående.


Hent appen
Mit digitale selvforsvar
Mit digitale selvforsvar er en gratis app, der hjælper dig med at være sikker online og holder dig opdateret på digitale trusler.