Gerningsmænd truer med coronasmitte i ny afpresningsmail


Svindlere udnytter på det groveste danskernes frygt for at blive smittet med coronavirus i en ny masseafpresningsmail.


Mailen er på engelsk, og afsenderen af mailen hævder at have kendskab til modtagerens hemmeligheder og personlige oplysninger som eksempelvis passwords.


Gerningsmanden truer med at smitte hele modtagerens familie med coronavirus og afsløre modtagerens hemmeligheder, hvis vedkommende ikke betaler et beløb i Bitcoins inden 24 timer.


Reagér ikke på mailen

Vi anbefaler, at du ikke betaler og ikke besvarer mailen, da der er tale om masseafpresning. Det vil sige, at gerningsmanden forsøger at få dig og mange andre til at betale et beløb ved at true med en uønsket hændelse, i dette tilfælde smitte med coronavirus og afsløring af dine hemmeligheder.


Det er vores opfattelse og erfaring fra tidligere sager om masseafpresning, at gerningsmanden ikke har til hensigt at gennemføre den handling, han truer med, da han eksempelvis ikke er i besiddelse af dine personlige oplysninger eller har kendskab til dine hemmeligheder. Vi anbefaler derfor, at du ikke reagerer på mailen.

Hent appen
Mit digitale selvforsvar
Mit digitale selvforsvar er en gratis app, der hjælper dig med at være sikker online og holder dig opdateret på digitale trusler.