Klik ikke på snedig Facebook-orm


I løbet af de seneste dage har en ny såkaldt orm spredt sig på Facebook. Orme er små ondsindede computerprogrammer, der kan minde om en computer-virus.


Du kan blive inficeret, hvis du klikker på et link, som en eller flere af dine Facebook-venner har lagt op. Måske er du endda selv omtalt i opslaget.


Klikker du på linket og bliver inficeret, laver ormen automatisk et eller flere link-opslag med dig som afsender - og på den måde spredes ormen til endnu flere.


Skift dit kodeord


Har du været udsat for ormen, skal du omgående skifte dit Facebook-kodeord. Du kan også skrive et opslag på din væg, hvor du forklarer dine Facebook-venner, hvad der er sket.


Hvis du har klikket på linket, mens du brugte Facebook på en computer, skal du også undersøge, om du har fået installeret browser-udvidelser uden dit kendskab.


Du fjerner typisk udvidelser under din browsers indstillinger. Er du i tvivl, kan du eventuelt geninstallere din browser.

Hent appen
Mit digitale selvforsvar
Mit digitale selvforsvar er en gratis app, der hjælper dig med at være sikker online og holder dig opdateret på digitale trusler.